Еден сончев ден две некултурни деца расфрлаa ѓубре во паркот…

Кога тоа го видоа останатите деца, сите сложно застанаа пред нив и ги искараа за нивните постапки.

Им покажаа каде му е местото на ѓубрето…

Децата засрамени ги послушаа своите другарчиња и го фрлија ѓубрето во канта за отпадоци.
Истото се повтори и на патеката за шетање…
Децата беа задоволни и среќни бидејќи ги научија своите другарчиња да го фрлаат отпадот во канта за отпадоци…

ЧИСТА СРЕДИНА-ЗДРАВИ ДЕЦА!
Да се грижиме за природата!
Проектната активност е изработена како дел од Програмата за работа на ЈОУДГ „Бамби“ – Македонска Каменица, од страна на воспитниот тим и дечињата од повозрасните групи при установата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *