Под мотото „Вие сте нашето здравје – Ние вашата иднина“ остваривме посета на Итната Медицинска Служба во Македонска Каменица, каде дечињата имаа можност на непосреден начин да се запознаат со начинот и средствата за работа на лекарите и медицинскиот персонал.
На дечињата од „Бамби“ со кратко предавање и разговор со дежурните лекари успеаа да се запонзаат со важноста за нивното лично здравје и начинот на кој се постапува кога нечие здравје е загрозено и епотребна итна медицинска помош.
Фотогалерија:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *