Манифестацијата „Недела на детето“ ја завршивме со спортски игри во холот на „Бамби“ каде помалите дечиња имаа можност преку игра и забава да се натпреваруваат со другарчињата.

Недела на детето е светска Манифестација која секоја годдина се оддржува во текот на првата недела од октомври. „Бамби“ се приклучи кон одбележувањето со секојдневна програма во текот на целата недела. Дечињата имаа можност да ги посетат поштата и банка во градот, Дом на култура и Библиотека, Пилициска станица и Општина.

Фотографии од спортските игри организирани за помалите генерации во холот „Бамби“:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *