Во детската градинка „Бамби“ денеска беше одбележан Светскиот ден на здрава храна. По препорака од Министерството за труд и социјална политика на овој ден се организира одбележување на Национален ден на здрава храна во јавните установи низ државата. Децата цртаа здрава храна, учеа кои се деловите на растението, по што се разликува овошјето од зеленчукот, како треба здраво да се храниме и слично.

Интерактивно- едукативната рботилница беше поддржана од Министерството за труд и социјална политика и општина Македонска Каменица, а спроведена од воспитно- негователскиот тим при детската градинка „Бамби“.

Целосна фотогалерија од настанот можете да погледнете на следниов линк

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *