Моменти од денешното традиционално прославување на празникот Василица во детската градинка БАМБИ – М. Каменица.

На овој ден, според народните обичаи се меси лепче со паричка. Овој обичај се прави во спомен на св. Василиј Велики, кој бил еден од тројцата најголеми црковни учители од четвртиот век.

Фотогалеријата од денешното прославување на Василица во Бамби можете да ја видите тука.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *