По повод големиот христијански празник Велигден, денес 25.04.2019, во детската градинка БАМБИ М.Каменица се одржа работилница “Велигденско јајце“ за подготовка на Велигденски јајца и Велигденски украси.

На работилницата учествуваа децата од 0 до 6 години,кои со помош на воспитувачките и негователките ги искористија нивните креативности и ги подготвија велигденските јајца.

Фотогалеријата од креациите врз велигденските јајца на дечињата можете да ја погледнете тука

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *