Дечињата од Бамби со детски песни и игри го честитаа 8-ми Март

Денес, во нашата детска градинка, дечињата со пригодна програма го одбележаа празникот на мајката. Свои музички настапи имаа повеќето од возрасните групи во градинката, а ние покрај веселата и распеана атмосфера, ви пренесуваме дел од нив на следниов линк  

Воспитно-негователскиот тим од ЈОУДГ „Бамби“ на обука во Монтесори центарот во Скопје

  ЈОУДГ „Бамби“ од Македонска Каменица продолжува со доусовршување и обучување на воспитно-негователскиот кадар. Изминатиот викенд, вработени негователи, воспитувачи и стручен работник – логопед при детската градинка „Бамби“ посетија обука од „Монтесори методот и други практични техники – помош во работата со деца од 2 до 6 годишна возраст и деца со посебни потреби во […]

Поради намален интерес, првата сабота од месец Март во ЈОУДГ „БАМБИ“ ќе биде неработна

Детската Градинка “Бамби“ ги известува родителите дека на 02.Март 2019 година, дека поради намалениот интерес за престој на дечиња, во текот на првата работна сабота во месецот, истата нема да работи. Причини за преземање на овој чекор се намалениот интерес од дечињата за посета на установата во сабота и намалувањето на трошоците потребни за обезбедување […]

“Бамби” ве поканува на креативна работилница по повод 8-ми Март “Денот на мајката”

По повод 8-ми Март “Денот на Мајката”, во детската градинка Бамби – Македонска Каменица, во петок 01.03.2019 година, со почеток од 10:00 часот, ќе биде органзирана работилница на која ги покануваме да учествуваат нашите родители и најблиски. Родители, “Цвет за Мама” е работилница, на која, ние дечињата од Бамби заедно со Вас ќе се обидеме […]

Дечињата во нашата „Бамби“ добија нови масички и столчиња во своите занимални простории

Детската градинка „Бамби“ – Македонска Каменица, продолжува со активностите поврзани со подобрување на уловите за работа на воспитно-негователскиот тим и престојот на дечињата во установата и постепеното обновување на дотраениот инвентар. Во изминтиот период со вкупно издвоени средства од 105.000 денари, ЈОУДГ „Бамби“, за прв пат после 27 години, набави над 50 нови столчиња и 12 […]

Дечињата од „Бамби“ уживаа во прекрасната изведба на театарската претстава „Итриот и завидиливиот“ во Домот на култура

Денес, 19.02.2019 година во организација на КИЦ „Романса“, ЈОУДГ „Бамби“ и ООУ „Св. Кирил и Методиј“ во Домот на култура во Македонска Каменица се одржа тератарската претстава за деца „Итриот и завидливиот“. Преку фотографии ви пренесуваме дел од прекрасната атмосфера во Домот на култура и моменти од претставата која беше вистинско уживање и ново искуство […]

Дечињата од Бамби во Домот на култура ќе ја проследат тетарсаката претстава за деца „Итриот и завидливиот“

Утре, 19.02.2019 година во организација на КИЦ „Романса“, ЈОУДГ „Бамби“ и ООУ „Св. Кирил и Методиј“ во Домот на култура во Македонска Каменица ќе се одржи тератарската претстава за деца „Итриот и завидливиот“. Театарската претстава е наменета за децата во групите од претшколска возраст при ЈОУДГ „Бамби“ во Македонска Каменица. Истата е со почеток од […]

Проектна активност: Рециклирање со имагинација – „Преку игра учиме и растеме“

Проектната активност Рециклирање со имагинација – „Играме, учиме, растеме“, во која се вклучени дечиња од поголем број на возрасни групи во нашата детска градинка Бамби, редовно ја практикуваме и заедно со воспитно негователскиот тим ја организираме, со цел поттикнување на мисловниот развој и имагинацијата кај децата, преку создавање на нови предмети од веќе искористени материјали. […]

Проектна активност: Дечињата од Бамби се грижат за птиците во зима

Проектна кативност: Грижа за птиците во зима Ние децата се грижиме за птиците во Зима! Дојди,дојди врапчо мал, знај за тебе ми е жал, ќе ти дадам трошки,жито за да бидеш сито!!!🙋👫👬👭🐦🐦🐦❄ Целосната фотогалерија од проектната активност можете да ја погледнете на следниов линк Исто така, Ние дечињата од Бамби учиме преку игра. Учиме како […]

Одбележување на Василица во Бамби

Моменти од денешното традиционално прославување на празникот Василица во детската градинка БАМБИ – М. Каменица. На овој ден, според народните обичаи се меси лепче со паричка. Овој обичај се прави во спомен на св. Василиј Велики, кој бил еден од тројцата најголеми црковни учители од четвртиот век. Фотогалеријата од денешното прославување на Василица во Бамби […]