„Зимница наша вкусна“ – подготвена од дечињата со плодовите од нашата зеленчукова градина

Нашите дечиња се вклучија во подготовка на зимница. Најпрвин плодовите ги набравме од нашата зеленчукова градина, потоа уредно ги измивме и исчистивме. Истите ги исецкавме и приготвивме за складирање во садови, со што добивме вкусна зимница. Ова накратко е описот на активноста преку која, сакаме кај дечињата да ја поттикнеме љубопитноста за начинот на подготовка […]