Дечињата од Бамби со детски песни и игри го честитаа 8-ми Март

Денес, во нашата детска градинка, дечињата со пригодна програма го одбележаа празникот на мајката. Свои музички настапи имаа повеќето од возрасните групи во градинката, а ние покрај веселата и распеана атмосфера, ви пренесуваме дел од нив на следниов линк  

Воспитно-негователскиот тим од ЈОУДГ „Бамби“ на обука во Монтесори центарот во Скопје

  ЈОУДГ „Бамби“ од Македонска Каменица продолжува со доусовршување и обучување на воспитно-негователскиот кадар. Изминатиот викенд, вработени негователи, воспитувачи и стручен работник – логопед при детската градинка „Бамби“ посетија обука од „Монтесори методот и други практични техники – помош во работата со деца од 2 до 6 годишна возраст и деца со посебни потреби во […]

Поради намален интерес, првата сабота од месец Март во ЈОУДГ „БАМБИ“ ќе биде неработна

Детската Градинка “Бамби“ ги известува родителите дека на 02.Март 2019 година, дека поради намалениот интерес за престој на дечиња, во текот на првата работна сабота во месецот, истата нема да работи. Причини за преземање на овој чекор се намалениот интерес од дечињата за посета на установата во сабота и намалувањето на трошоците потребни за обезбедување […]

“Бамби” ве поканува на креативна работилница по повод 8-ми Март “Денот на мајката”

По повод 8-ми Март “Денот на Мајката”, во детската градинка Бамби – Македонска Каменица, во петок 01.03.2019 година, со почеток од 10:00 часот, ќе биде органзирана работилница на која ги покануваме да учествуваат нашите родители и најблиски. Родители, “Цвет за Мама” е работилница, на која, ние дечињата од Бамби заедно со Вас ќе се обидеме […]

Дечињата во нашата „Бамби“ добија нови масички и столчиња во своите занимални простории

Детската градинка „Бамби“ – Македонска Каменица, продолжува со активностите поврзани со подобрување на уловите за работа на воспитно-негователскиот тим и престојот на дечињата во установата и постепеното обновување на дотраениот инвентар. Во изминтиот период со вкупно издвоени средства од 105.000 денари, ЈОУДГ „Бамби“, за прв пат после 27 години, набави над 50 нови столчиња и 12 […]

Одбележување на Василица во Бамби

Моменти од денешното традиционално прославување на празникот Василица во детската градинка БАМБИ – М. Каменица. На овој ден, според народните обичаи се меси лепче со паричка. Овој обичај се прави во спомен на св. Василиј Велики, кој бил еден од тројцата најголеми црковни учители од четвртиот век. Фотогалеријата од денешното прославување на Василица во Бамби […]

Известување до родителите од ЈОУДГ „Бамби“ – Македонска Каменица

ЈОУДГ Бамби – Македонска Каменица ги известува родителите на дечињата корисници на услугите на установата дека во сабота, на 05.01.2019 година, детската градинка нема да работи. Следен работен ден на детската градинка Бамби е 08.01.2019 година, вторник.

ПОКАНА ДО РОДИТЕЛИТЕ ЗА УТРЕШНИОТ НОВОГОДИШЕН БАЗАР НА „БАМБИ“

Почитувани родители, Утре со почеток од 09:00 часот, во просториите на детската градинка „Бамби“ ќе се одржи хуманитарен новогодишен базар. Базарот ќе биде со храна приготвена од вработените во установата, а ќе се продава по симболична цена. Собраните средства, како и при претходните хуманитарни акции ќе бидат донирани според потребите на некое од дечињата кои […]

Апел и предупредување до родителите на дечињата при ЈОУДГ „Бамби“

ЈОУДГ „Бамби“ од Македонска Каменица ги известува родителите на децата кои ја посетуваат установата дека согласно Законот за работа, воведува неколку нови правила и новини во своето работење, се со цел подобрување на условите во кои децата секојдневно престојуваат:  Најстрого се забранува носење на напитоци за децата приготвени од дома. Децата за време на својот […]

Известување до родителите од ЈОУДГ „Бамби“ – Македонска Каменица

ЈОУДГ „Бамби“ ги известува родителите на децата корисници на услугите на установата, дека детската градинка ќе работи непрекинато за време на претстојниот зимски распуст. Дечињата од сите возрасти ќе можат да ја посетуваат детската градинка секој работен ден, во текот на постојаното работно време. Со тоа се избегнуваат додатни обврски кои во текот на минатите […]