ЈОУДГ „Бамби“ се стекна со Сертификат за квалитет ИАСС 2019-2021

ЈОУДГ „Бамби“ – Македонска Каменица од Здружението за истражување, анализа, стандардизација и сертификација ИАСС Скопје се стекна со „Сертификат за квалитет IASS 2019-2021“ По претходно спроведената анализа на интернет за позитивни спомнувања и екстерна анализа од аспект на услужливост и доверба, гаранција и нивото на квалитет на услугите кои ги испорачуваат како и позитивен пристап […]

Изјави за имотната состојба на директор, членови на управен и надзорен одбор во ЈОУДГ „Бамби“ Македонска Каменица

Врз основа на член  45 став 2 и став 3 од Законот за спречување на корупцијата и судирот на интeреси (,,Сл.весник на Р. Македонија,, бр.12/2019) директорот на ЈОУДГ „Бамби“ М.Каменица, членовите на управен и надзорен одбор дадоа изјави за спречување на корупција. Изјавите од членовите на управен и надзорен на следниов линк

Дечињата од „Бамби“ со честитка за Првиот роденден до лицата од Дневниот центар

Дечињата од нашата детска градинка заедно со воспитно негователскиот тим при „Бамби“ присуствуваа на денешното одбележување првиот роденден на Дневниот центар за лица со посебни потреби. Со подготвени подароци, испишани пораки и тематски цртежи нашите дечиња на своите другарчиња од Дневниот центар им го честитаа роденденот, посакувајќи им уште многу дружење и весели заеднички настани […]

Известување до родителите за почеток на новата згрижувачко-воспитна година во ЈОУДГ „Бамби“ – Македонска Каменица

ЈОУДГ „Бамби“ Македонска Каменица ги известува родителите на дечињата во групите од претшколска возраст дека треба да бидат присутни во холот на установата во 08:00 часот на 02.09.2019 година. Во рамки на обележувањето на почетокот од новата згрижувачко воспитна година, дечињата ќе бидат распоредени во групите од претшколска возраст. Останатите дечиња веќе се распределени во […]

„ПРОМЕНИ СТАВ БИДИ ЗДРАВ“ работилница за здрав и правилен развој на децата

ПРОМЕНИ СТАВ БИДИ ЗДРАВ Во рамки на заедничкиот настап на здружението „Еднакви за сите“ – Кочани и ЕД „Здравец 2002“ – Македонска Каменица, децата од Детската градинка „Бамби“ во Македонска Каменица имаа можност да се запознаат со корисни навики во однос на правилниот и здравиот начин во исхрана и балансот со постојаните физички активности. На […]

Завршна приредба на 07. Јуни за дечињата од претшколска возраст во детската градинка „Бамби“ – Македонска Каменица

Во просториите на ЈОУДГ „Бамби“ – Македонска Каменица, на 07. Јуни 2019 година во петок, со почеток од 09:30 часот, ќе се одржи завршната приредба на дечињата од претшколска возраст.Со богата и разновидна програма под наслов „Збогум градинке – Здраво училиште“ секое од дечињата ќе настапи пред своите родители со своја детска уметничка точка. На […]

Одбележување на Денот на пожарникарите со показно-тактичка вежба во ЈОУДГ „Бамби“

Македонска Каменица, 20. Мај 2019 година – По повод Денот на пожаниркарите, припадниците на ТППЕ Македонска Каменица во дворот од каменичката детска градинка „Бамби“ изведоа показно-тактичка вежба за интервенирање при извршување на операции во случај на пожар и симулирано извекување на повредени лица при непогоди и несреќи од ваков вид. „Настанувањето на пожарите се негативен, […]

ИЗВЕСТУВАЊЕ од ЈОУДГ „БАМБИ“ за упис на деца родени во 2014 година во воспитната 2019/20 година

Јавната општинска установа за деца – Детска градинка „Бамби“ – Македонска Каменица ги известува родителите дека врши упис на деца за воспитната 2019/20 година во „Година пред поаѓање на училиште“ за деца родени во 2014 година. Целосната содржина од Известувањето можете да ја прочитате во продолжение:

ИЗВЕСТУВАЊЕ од ЈОУДГ „Бамби“ за упис на деца од 6 до 10 годишна возраст во период на летниот распуст

Јавната општинска установа за деца – Детска градинка „Бамби“ – Македонска Каменица ги известува родителите дека согласно Законот за заштита на децата, детската градинка врши упис на школски деца од 6 до 10 годишна возраст, во периодот на летниот училишен распуст. Целосната содржина од Известувањето можете да ја прочитате во продолжение:  

Работилница “Велигденско јајце”

По повод големиот христијански празник Велигден, денес 25.04.2019, во детската градинка БАМБИ М.Каменица се одржа работилница “Велигденско јајце“ за подготовка на Велигденски јајца и Велигденски украси. На работилницата учествуваа децата од 0 до 6 години,кои со помош на воспитувачките и негователките ги искористија нивните креативности и ги подготвија велигденските јајца. Фотогалеријата од креациите врз велигденските […]