ГОДИШНИ СМЕТКИ ЗА 2020 ГОДИНА

Биланс на приходите и расходите од 1 јануари до 31.12. 2020 година сметка 746010224078719                                                                                         Биланс на состојба од 1 јануари до 31.12. 2020 година сметка 746010224078719

ВАЖНО СООПШТЕНИЕ

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ Почитувани родители,Ве известуваме дека по препорака на Министерството за труд и социјална политика Ве информираме дека потврди ќе се издаваат после завршување на мерките за заштита. Со почит, ЈОУДГ „ БАМБИ“ – Македонска Каменица

“Детските Новогодишни желби преточени во креации” работилница за родителите и дечињата при “Бамби”

“Детските Новогодишни желби преточени во креации” е насловот на работилницата која на 23.12 2019 година, со почеток од 14 часот ќе се одржи во детската градинка “Бамби” – Македонска Каменица. Во работилницата ќе учествуваат родителите со своите дечиња и воспитно- негувателскиот тим при ЈОУДГ “Бамби”. Ве покануваме, заедно да ги разубавиме Новогодишните празници за нашите […]

Започна хуманитарната акција „Од дете за дете“ во „Бамби“

Детската градинка „Бамби“ од Македонска Каменица во соработка со родителите и дечињата на 25. Ноември ја започна организацијата на хуманитарната акција „Од дете за дете“. Собирањето и распределувањето на обезбедениот хуманитарен материјал ќе биде координиран од Совет на родители во ЈОУДГ „Бамби“. Акцијата започна од 25. Ноември, а ќе трае до 05.Декември. Акцијата е организирана […]

Дечињата од Бамби уживаа во прикажувањето на анимираниот филм „Џиновска крушка“

Македонска Каменица, 06.11.2019 година – Денес, пред дечињата од ЈОУДГ „Бамби“ – Македонска Каменица во Домот на култура на Македонска Каменица беше прикажан детскиот анимиран филм „Џиновската крушка“. Станува збор за анимиран филм со  синхронизација на македонски јазик е наменет за дечињата од предучилишна возраст. Денешното прикажување на „Џиновската крушка“ во Домот на култура во […]

ЈОУДГ „Бамби“ се стекна со Сертификат за квалитет ИАСС 2019-2021

ЈОУДГ „Бамби“ – Македонска Каменица од Здружението за истражување, анализа, стандардизација и сертификација ИАСС Скопје се стекна со „Сертификат за квалитет IASS 2019-2021“ По претходно спроведената анализа на интернет за позитивни спомнувања и екстерна анализа од аспект на услужливост и доверба, гаранција и нивото на квалитет на услугите кои ги испорачуваат како и позитивен пристап […]

Известување до родителите од детската градинка Бамби – Македонска Каменица

Детската градинка Бамби – Македонска Каменица ги известува родителите чии деца се корисници на услугите на установата дека, истата ќе работи во наредните денови со вообичаено работно време. Односно, донесените одлуки на денешната седница на Влада на Република Македонија за продолжување на зимскиот распуст на учениците, важи само за основните и средните училишта во државата. […]

СООПШТЕНИЕ ОД „БАМБИ“ ПОВРЗАНО СО ИМУНИЗАЦИЈА И ВАКЦИНАЦИЈА НА ДЕЦАТА

ЈОУДГ „БАМБИ“ – Македонска Каменица ги известува родителите дека Министерството за здравство донесе указ за забрана за  примање на деца во детските градинки кои не се вакцинирани од МРП (морбили,рубеола и паротит). Врз основа на горе наведеното Министерството за труд и социјална политика укажува дека треба да се почитуваат одлуките коишто се донесени од страна […]

„Спортуваме, се радуваме и другаруваме“ – активност по повод Недела на детето

Манифестацијата „Недела на детето“ ја завршивме со спортски игри во холот на „Бамби“ каде помалите дечиња имаа можност преку игра и забава да се натпреваруваат со другарчињата. Недела на детето е светска Манифестација која секоја годдина се оддржува во текот на првата недела од октомври. „Бамби“ се приклучи кон одбележувањето со секојдневна програма во текот […]