Проектна активност: Рециклирање со имагинација – „Преку игра учиме и растеме“

Проектната активност Рециклирање со имагинација – „Играме, учиме, растеме“, во која се вклучени дечиња од поголем број на возрасни групи во нашата детска градинка Бамби, редовно ја практикуваме и заедно со воспитно негователскиот тим ја организираме, со цел поттикнување на мисловниот развој и имагинацијата кај децата, преку создавање на нови предмети од веќе искористени материјали. […]

Проектна активност: Дечињата од Бамби се грижат за птиците во зима

Проектна кативност: Грижа за птиците во зима Ние децата се грижиме за птиците во Зима! Дојди,дојди врапчо мал, знај за тебе ми е жал, ќе ти дадам трошки,жито за да бидеш сито!!!🙋👫👬👭🐦🐦🐦❄ Целосната фотогалерија од проектната активност можете да ја погледнете на следниов линк Исто така, Ние дечињата од Бамби учиме преку игра. Учиме како […]

Известување до родителите од детската градинка Бамби – Македонска Каменица

Детската градинка Бамби – Македонска Каменица ги известува родителите чии деца се корисници на услугите на установата дека, истата ќе работи во наредните денови со вообичаено работно време. Односно, донесените одлуки на денешната седница на Влада на Република Македонија за продолжување на зимскиот распуст на учениците, важи само за основните и средните училишта во државата. […]

Одбележување на Василица во Бамби

Моменти од денешното традиционално прославување на празникот Василица во детската градинка БАМБИ – М. Каменица. На овој ден, според народните обичаи се меси лепче со паричка. Овој обичај се прави во спомен на св. Василиј Велики, кој бил еден од тројцата најголеми црковни учители од четвртиот век. Фотогалеријата од денешното прославување на Василица во Бамби […]

СООПШТЕНИЕ ОД „БАМБИ“ ПОВРЗАНО СО ИМУНИЗАЦИЈА И ВАКЦИНАЦИЈА НА ДЕЦАТА

ЈОУДГ „БАМБИ“ – Македонска Каменица ги известува родителите дека Министерството за здравство донесе указ за забрана за  примање на деца во детските градинки кои не се вакцинирани од МРП (морбили,рубеола и паротит). Врз основа на горе наведеното Министерството за труд и социјална политика укажува дека треба да се почитуваат одлуките коишто се донесени од страна […]

Известување до родителите од ЈОУДГ „Бамби“ – Македонска Каменица

ЈОУДГ Бамби – Македонска Каменица ги известува родителите на дечињата корисници на услугите на установата дека во сабота, на 05.01.2019 година, детската градинка нема да работи. Следен работен ден на детската градинка Бамби е 08.01.2019 година, вторник.

ПОКАНА ДО РОДИТЕЛИТЕ ЗА УТРЕШНИОТ НОВОГОДИШЕН БАЗАР НА „БАМБИ“

Почитувани родители, Утре со почеток од 09:00 часот, во просториите на детската градинка „Бамби“ ќе се одржи хуманитарен новогодишен базар. Базарот ќе биде со храна приготвена од вработените во установата, а ќе се продава по симболична цена. Собраните средства, како и при претходните хуманитарни акции ќе бидат донирани според потребите на некое од дечињата кои […]

Апел и предупредување до родителите на дечињата при ЈОУДГ „Бамби“

ЈОУДГ „Бамби“ од Македонска Каменица ги известува родителите на децата кои ја посетуваат установата дека согласно Законот за работа, воведува неколку нови правила и новини во своето работење, се со цел подобрување на условите во кои децата секојдневно престојуваат:  Најстрого се забранува носење на напитоци за децата приготвени од дома. Децата за време на својот […]

Известување до родителите од ЈОУДГ „Бамби“ – Македонска Каменица

ЈОУДГ „Бамби“ ги известува родителите на децата корисници на услугите на установата, дека детската градинка ќе работи непрекинато за време на претстојниот зимски распуст. Дечињата од сите возрасти ќе можат да ја посетуваат детската градинка секој работен ден, во текот на постојаното работно време. Со тоа се избегнуваат додатни обврски кои во текот на минатите […]

„Среде соба високо елката ни стои и ја красат играчки во илјада бои“

„Среде соба високо елката ни стои и ја красат играчки во илјада бои“ Во пресрет на новогодишните празници дечињата од нашата детска градинка, во склад со програмските активности изработија разни цртежи и украси. Исто така дечињата заено со воспитно-негователскиот тим учестуваа традиционалното украсување и китење на новогодишната елка. Целосна фотогалерија денешната активност можете да погленете на […]